• تجهیزات آزمایشگاه ترمودینامیک

    دستگاه تهویه مطبوع: ساخت شرکت دقت آزما
    یکی از مباحث مهم در طراحی ترمودینامیکی ساختمان ایجاد شرایط رفاه و آسایش است. در این زمینه یک موضوع مهم طراحی سیستم تهویه مطبوع است. با استفاده از فن آوری تهویه مطبوع می توان کنترل رطوبت هوا، میزان دبی هوا و سرعت هوا را در اختیار گرفت. اساس کار سیستمهاي تهویه مطبوع این است که در مسیر کانال هوا از سامانه هایی مثل هیتر و اواپراتور و... استفاده می کنند و طبق اصول ترمودینامیکی حاکم بر هواي مرطوب یک دبی خروجی با ویژگی هاي آسایش را ایجاد نمایند.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- اثر تغییرات پارامترهای مختلف(سرعت، دما، رطوبت)بر سیستم
    2- اثر سرعت هوا بر درجه حرارت حباب تر
    3- درک پارامترهای شرایط آسایش انسان مانند دما و رطوبت

     

    دیگ مارست: ساخت شرکت رادمان صنعت
    اگر انرژی به آب اضافه بشود افزایش فعالیت مولوکلها سبب می شود تعدادی از آنها سطح مایع را ترک کنند و این عمل تارسیدن به یک تعادل ادامه پیدا می کند و این تعادل بستگی به فشار ماده خالص در مجاورت با آب دارد هرچه فشار کمتر باشد ملکولها راحت تر سطح مایع را ترک کرده و انرژی کمتری برای رسیدن به تعادل نیاز دارند . این دستگاه شامل یک فضای حجم ثابت بوده که با قراردادن آب در این فضا و اعمال گرما طی یک تحول حجم ثابت، تغییر فاز آب مایع را به بخار آب خواهیم داشت. در طول فرایند، همواره دو فاز مایع و بخار در مجاورت هم خواهند بود. با استفاده از تجهیزات اندازه گیری نصب شده، در هر لحظه مقادیر مربوط به فشار و دما قابل اندازه گیری می­ باشند.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- بررسي رابطه بين فشار و دما در حجم ثابت
    2- بررسي رابطه كلاپيرون
    3-  به دست آوردن منحني تجربي فشار اشباع و دماي اشباع

    سیکل تبرید تراکمی :ساخت شرکت آداک تجهیز ایرانیان
    ماده پس از عبور از شیر انبساط، فشار و دمای آن کاهش یافته در فشار ودمای پایین شروع به تبخیر می نماید. عمل تبخیر در طول اواپراتور ادامه یافته از مقدار مایع کم شده و به مقدار بخار افزوده می شود تا در خروج از اواپراتور ماده مبرد کاملا تبخیر شود. گرمای لازم برای تبخیر ماده مبرد از محیط اطراف اواپراتور گرفته می شود. بخار خروجی از اواپراتور وارد کمپرسور می شود در کمپرسور طی عمل تراکم، فشار و دمای آن افزایش می یاید و وارد کندانسور می شود . در کندانسور به واسطه عمل گرماگیری که با عبور هوا از روی آن انجام می گیرد دمای مبرد به دمای محیط رسیده و شروع به تقطیر می نماید . در خروج از کندانسور ماده مبرد به صورت مایع تحت فشار زیاد به پشت شیر انبساط می رسد و سیکل تبرید تکرار می شود. دستگاه فوق امكان مشاهده نحوه عملکرد سیکل تبرید و ثبت داده‌های دما و فشار را براي دانشجويان فراهم مي‌كند.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- آشنایی با اجزاء اصلی یک سیکل تبرید تراکمی 
    2- تعیین ضریب عملکرد سیکل  
    3- بررسی پارامترهای تأثیر گذار برروی ضریب عملکرد    
    4- بررسی سیکل بر روی نموارهای ترمودینامیکی
    5- بررسی و مقایسه سیکل واقعی وسیکل ایده آل

    سیکل تبرید جذبی :  ساخت شرکت آداک تجهیز ایرانیان
    در این سیستم مبرد آمونیاک و جاذب، هوا می باشد. در سیستم تبرید جذبی ، بخار آمونیاک در فشار پایین از اواپراتور خارج شده و وارد جاذب می شود و در آنجا جذب محلول رقیق آمونیاک می گردد. این فرآیند در درجه حرارت کمی بالاتر از محیط صورت می گیرد. مقدار کمی گرما به محیط انتقال پیدا می کند. این مایع به داخل مخزن سرازیر می شود و سپس وارد ژنراتور می گردد. در ژنراتور به درجه حرارت بالا می رسد  و در اثر انتقال حرارت از منبع گرم، بخار آمونیاک از محلول جدا شده و این بخار به درون چگالنده می رود.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:

    1-  بررسی اصول عملکرد یک سیستم تبرید جذبی 
    2- بررسی فرآیند تبرید

    كمپرسور پيستوني )تك مرحل اي(:  ساخت شرکت آداک تجهیز ایرانیان
    كمپرسور دستگاهي است كه با افزايش فشار گاز، حجم سيستم را كاهش داده و گاز را با فشار تخليه مي‌كند. در اثر اين عمليات، دما و فشار گازي كه فشرده مي‌شود افزايش مي‌يابد. انواع گوناگوني از كمپرسور وجود دارد كه براي مصارف صنعتي و خانگي طراحي شده‌اند. كمپرسورها در انواع دستگاه‌ها و ادوات صنعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه در هر حال هدف بالا بردن فشار هوا و يا يك گاز خاص، براي استفاده‌اي بخصوص است.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- محاسبه توان كمپرسور
    2- محاسبه کار كمپرسور
    3- تعیین بازده حجمی و ایزوترمال

    مبدل آب و هوا:  ساخت شرکت آداک تجهیز ایرانیان
    اين دستگاه از يك مبدل حرارتي از نوع پوسته و چند لوله تشكيل شده است. سيال سرد و گرم در دو حالت همسو و ناهمسو مورد آزمايش قرار مي­گيرند و انتقال حرارت صورت مي­گيرد. دستگاه عبارتند از: واحد آب گرم، شامل يك مخزن با يك گرم كن الكتريكي است پمپ كه آب گرم را در سيستم به گردش درمي­آورد. مبدل حرارتي يك پوسته و تعدادي لوله كه از جنس مس است. سنسورهاي دمايي كه در چهار نقطه دماي آب گرم ورودي و خروجي و همچنين دماي آب سرد ورودي و خروجي به مبدل را اندازه گيري مي­كنند.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- اندازه گیری نرخ انتقال حرارت آب و هوا
    2-  اندازه گیری بازده یا میزان از دست دادن حرارت  
    3- رسم منحنی مشخصه پمپ
    4- اندازه گیری دما و دبی 
    5- محاسبه و نوشتن موازنه های انرژی

    موتور بنزینی تک سیلندر چهار زمانه:  ساخت شرکت آداک تجهیز ایرانیان
    موتور بنزینی گونه‌ای موتور درون‌سوز است که در آن از چرخه اتو برای ایجاد حرکت استفاده می‌شود. فرق اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر انفجار است. بطور کلی موتورهای احتراق داخلی بر مبنای دفعات توان در هر دور چرخش موتور به دو دسته کلی موتورهای دو زمانه و موتورهای چهار زمانه تقسیم می‌شوند.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:

    1- بررسی عملکرد موتور تک سیلندر چهار زمانه
    2- تأثیر توان خروجی موتور بر روی پارامتر­ها­ی مصرف سوخت، دور موتور، راندمان اسمی و راندمان مکانیکی­ موتور

    موتور بخار: ساخت شرکت دقت آزما
    اين دستگاه شامل دو دیسک ممان اینرسی، مولد فشار، میل لنگ رفت و برگشتی برای تعیین و تغییر مسیر جریان ورودی و خروجی بخار، مکانیزم تعیین گشتاور ترمزی، شیر تعیین دبی حجم ورودی بخار به موتور و سایر تجهیزات موردنیاز می باشد. به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- بدست آوردن گشتاور ترمزی
    2- بدست آوردن راندمان دستگاه

    موتور استرلینگ( موتور سیکل بسته هوای داغ): ساخت شرکت رادمان صنعت
    موتورهای استرلينگ موتورهاي گرما-كاري هستند كه حرارت را تبديل به انرژی جنبشي ميكنند.در اين موتور دو سيلندر وجود دارد كه اساس كار سيكل براساس اختلاف دماي بين دو سيلندر بنانهاده شده‌است، بنابراين بيشترين تعداد دور شفت در بهترين اختلاف دما حاصل مي­شود. با محاسبه توان ناشي از گشتاور شفت مي­توان بازده سيكل را محاسبه كرد. . هيتر كه در انتهای سيلندر اول قرار دارد هواي داخل سيلندر اول را گرم كرده و باعث افزايش حجم آن مي­شود و پيستون را به حركت در مي­آورد. با استفاده از نیروسنج و وزنه های اعمالی به قرقره متصل به آن و در نظر گرفتن تعداد دور محور موتور، انرژی مکانیکی خروجی و در نتیجه بازده قابل محاسبه است.
    به کمک این دستگاه می توان آزمایشهای زیر را انجام داد:
    1- آشنايي با روابط حاکم بر سيكل استرلينگ
    2- به دست آوردن راندمان­ دستگاه

     

آدرس دانشگاه : خراسان شمالی ، شهرستان اسفراین ،بلوار آزادگان ، نبش میدان مادر
تلفنهای دانشگاه : ۳ الی ۳۷۲۶۶۵۳۱-۰۵۸ - کد پستی : ۹۶۶۱۹۹۸۱۹۵